Hoe kies ik de juiste transportverpakking?

Het kiezen van een transportverpakking is niet altijd makkelijk. Elke product dat u gaat verzenden of transporteren is uniek en heeft zijn eigen eigenschapen. Er zijn producten waarbij de verpakking heel belangrijk is om ze goed te kunnen beschermen en transporteren. Daarom zijn er verschillende factoren die je moet overwegen als je op zoek bent naar een transportverpakking voor uw product.

De meest belangrijke vragen om een transportverpakking te kiezen
1. Voor welk soort product is de transportverpakking?
2. Welke route volgt uw product?
3. Hoe ziet de complete keten van uw product eruit?
4. Wat is uw transportverpakking budget?

Als u deze vragen hebt beantwoord hebben we een goede start om de juiste transportverpakking te kiezen. Op deze manier kunnen onze specialisten u het beste adviseren over de juiste verpakking bij uw product. Hieronder gaan we iets dieper in op andere aspecten die van belang zijn voor uw transportverpakking.

 

Het doel van logistieke traject

Hoe vaak verzendt u het product en hoe vaak hebben uw producten dezelfde bestemming? Wordt de verpakking door derden verzonden? Is een herbruikbare verpakking een optie? Dit zijn belangrijke vragen dat u zou moeten overwegen als u de transportverpakking voor uw product gaat kiezen.
Heeft u een product dat van bestemming naar bestemming gaat, dan is het bijna vanzelfsprekend om voor een herbruikbare en meer duurzame verpakking te kiezen

Product afmeting

De afmeting en gewicht zijn van belang voor de juiste verpakking. Als uw product gemaakt is van speciale materialen moet u misschien een ander soort verpakking kiezen.

Product kwantiteit

Het aantal is van belang om u het juiste advies te kunnen geven. Naast kwantiteit speelt budget een rol. Het aantal en budget bepalen de richting van de transportverpakking oplossing.

Is het product breekbaar?

Kwetsbare producten hebben wellicht een speciaal schuim interieur nodig voor uw transportverpakking. Is het noodzakelijk uw product te beschermen tegen schokken, trilling, klimatologische invloeden, stof en straling? Ontdek meer over onze koffer interieurs oplossingen

Wie is betrokken bij het transport van uw goederen?

Hoe gaan ze met uw transportverpakking om?

Zijn er voorschriften qua gewicht, handgrepen, wieltjes en dergelijke?
Maken ze gebruik van heftrucks of hijskranen?

Wilt u de transportverpakking stapelbaar of kantelbaar maken? Dit zijn belangrijke vragen die u zou moeten overwegen als u de transportverpakking voor uw product gaat kiezen.

Wij nemen graag met u de door u vereiste logistieke standaarden door. Denk hier ook aan pallet vervoer ja/ nee, lift ja/ nee, trap ja/ nee, heftruck, etc.

Soort transport

Van welke vormen transport gaat u gebruikmaken? Treinen, vliegtuigen, schepen of automobielen?

Het is belangrijk om de complete keten van uw product in kaart te brengen om de juiste keuzes te kunnen maken voor uw transportverpakking. Denk hierbij aan: trillingen, luchtdruk, schokken, zilte lucht, G-krachten, vocht en temperatuur.

Regels en voorschriften

Wat is de Wet en regelgeving? Belangrijk om aan UN keur, ARBO regelement, Al bladen, Militaire specificaties en Dangerous goods te denken.

 

Branding?

Hoe belangrijk is “branding” voor uw product? Branding weegt steeds zwaarder in het kiezen van een productverpakking. In deze tijd gaat de innovatie binnen de verpakkingsindustrie heel snel, dit vanwege de groeiende online markt waarin steeds meer om nieuwe verpakkingsoplossingen gevraagd wordt.

 

Budget voor logistiek?

In welke mate staat het verpakking budget in verhouding tot de totale logistieke kosten van de oplossing? Welke logistieke handelingen moeten er allemaal gedaan worden? Kan dit bijvoorbeeld korter of beter met verpakkingen op maat?

Is vervoer goedkoper bij verpakkingen op maat, minder (volume-) gewicht etc.

Wat is uw verpakkingsuitdaging?

Niet gevonden wat u zocht? Laat u adviseren door onze specialisten en neem contact met ons op.

Accountmanager & product ontwikkeling

Gert Stolker